Onze missie

De mobiliteit van alle auto- en vrachtwagenbestuurders garanderen, dat is onze missie. Met eerlijkheid en respect voor de klant en het product, de basiswaarden die we sinds onze oprichting hoog in het vaandel dragen. Een unieke klantenbeleving en technisch vakwerk zorgen voor de vlekkeloze mobiliteit en tevredenheid die je voertuig en jij verlangen.
 

Onze visie

Met eigentijds en compleet merkonafhankelijk advies over banden, velgen en onderhoud, nemen wij de zorg voor je voertuig op ons. We zijn je vast service point waar je als klant voordeel uit haalt. Zo blijven we onze communicatie en dienstverlening verder uitbouwen, in elke vestiging.
 

Onze geschiedenis in vogelvlucht

Het verhaal van Banden De Brabandere startte begin de jaren ’60 in Waregem. ETS I. DE BRABANDERE vond onderdak aan het Waregemse station. Vrij snel veranderde de naam naar Bandencentrale De Brabandere. In 1976 verhuist de zaak naar de industriezone Flanders-Field. De band met Waregem blijft en zal dat ook in de toekomst blijven. Eind de jaren ’80 opent Medhi De Brabandere een vestiging in Moeskroen en in 1991 neemt Gauthier het roer van zijn ouders over in Waregem. Enkele jaren later gaat ook echtgenote Nancy actief aan de slag in de zaak.
Net voor de eeuwwisseling sluit Bandencentrale De Brabandere zich aan bij Profile Tyrecenter en opent vlak erna een vestiging in Gent.
De voorbije tien jaar onderging de bandencentrale in Waregem een grondige verbouwing en kreeg de zaak het eerste laadpunt voor elektrische voertuigen. Ook in Gent is er een verbouwing van de bandencentrale. Een nieuw ERP-pakket verbetert vanaf 2015 de administratie, efficiëntie … wat de klantgerichtheid weer ten goede komt. In 2018 start  Banden De Brabandere een filiaal in Deinze, na overname van Banden De Condé. Ook in 2019 neemt Banden De Brabandere de zorg voor klanten van merkgarages over en krijgen de activiteiten op vlak van onderhoud een serieuze uitbreiding.
In juni 2024 versterkt Banden De Brabandere zijn geografische spreiding en serviceaanbod door de overname van de activiteiten van Banden Mortier in Ardooie.

De keuzes en beslissingen die De Brabandere nam en neemt, hebben altijd een kwaliteitsverhoging en grotere klantvriendelijkheid voor ogen. We schrijven dagelijks verder aan onze geschiedenis waar we trots op zijn. In de toekomst blijven we verder specialiseren in het onderhoud van elk type wagen, uiteraard ook elektrisch. Banden De Brabandere biedt het totaalpakket voor elke bestuurder en zijn wagen. De ondersteuning van een krachtige partner als Profile gekoppeld aan de passie en flexibiliteit die Banden De Brabandere sinds zijn ontstaan heeft, zorgt voor een unieke en perfecte combinatie.