Winterbanden of allseasonbanden

Winterbanden of allseasonbanden

1 Wanneer plaats je winterbanden?

Bij 7°C of minder, dan zijn winterbanden het meest effectief. Met ons onvoorspelbare Belgische weer is het niet evident om het juiste moment te bepalen. ’s Morgens kan het al erg fris zijn, maar in de loop van de dag wordt het toch nog een stuk boven de 7°C. Doorgaans raden we aan vanaf oktober je winterbanden te laten plaatsen en die kunnen tot midden april blijven liggen voor je ze vervangt door zomerbanden.
 

2 Waar bewaar je je zomerbanden?

Wil je je extra set banden met velg thuis bewaren, dan doe je dat best op een bandenrek. Daarop liggen ze horizontaal en speelt de bandendruk geen rol. Stockeer je de banden zonder velg, dan houd je ze verticaal bij, maar op een rek dat de ronding van de band garandeert. Anders is de kans groot dat je een “vlak” stuk in je band krijgt en dat voel je onderweg. Niet te droog, niet te warm en weinig natuurlijk licht zijn ook aandachtspunten. Om je dit allemaal te besparen verzorgen wij in ons bandenhotel de opslag van je banden.
 

3 Geen bandenwissel? Kies allseasonbanden.

Steeds meer mensen opteren voor allseasonbanden. Dit segment binnen de autobandenmarkt neemt enorm in vraag toe. Met de vaak snel wisselende weersomstandigheden vormen allseasonbanden voor een goede én veilige keuze. De perfecte banden, maar lang niet voor iedereen.
 

4 Rijden in winterse omstandigheden

Wie vaak rijdt in meer winterse omstandigheden of wie in de winter op wintersport trekt, of vaak in Duitsland/Oostenrijk/... vertoeft, opteert toch nog best voor winterbanden. Die zijn speciaal ontwikkeld om te presteren onder koude temperaturen en op oppervlakten met sneeuw, ijs of water.
 

5 Allseasonbanden een goede keuze?

Ja. Rijd je niet echt veel en gaat een bandenset bij jou voldoende lang mee? Zoek je de meer extreme weersomstandigheden niet op, dan is een set allseasonbanden een te overwegen keuze. Het scheelt je de aankoop van 2 verschillende sets, het omwisselen, de opslag … Kortom, het bespaart je wat tijd en geld, en je bent veilig onderweg, ongeacht de weersomstandigheden. De kleine meerkost van dit type banden recupereer je snel. En nog een extra voordeel: maak je ’s winters geheel onverwacht een uitstapje naar een kerstmarkt, dan rijd je perfect legaal met je allseasonbanden over de Duitse wegen waar ’s winters de winterbanden verplicht zijn.
 
Het juiste type banden kiezen hangt af van jouw persoonlijke wensen, het aantal kilometers dat je rijdt, je rijstijl, de weersomstandigheden waarin je vaak rijdt. Onze bandenexperts in onze bandencentrales in Gent, Waregem en Deinze informeren je met plezier.
Maak je afspraak, kom langs.
We helpen je met plezier en grote expertise.