Minder brandstof verbruiken? 5 tips om te besparen.

Minder brandstof verbruiken? 5 tips om te besparen.

Aan de pomp ook al gezucht omdat het tellertje van de prijs sneller omhooggaat dan dat van het aantal liter in je tank? Je hebt je auto nodig en wil je brandstofverbruik toch zo veel mogelijk beperken? Lees onze tips om zuiniger te rijden. Één gezonde tip is alvast om een ander vervoersmiddel te gebruiken als het kan. Fiets, step of te voet, elke inspanning helpt. 

1 Je wagen dagelijks nodig?

Het spreekt voor zich dat de motor en mechanische onderdelen goed moeten worden onderhouden. Een mankement verhoogt al snel het verbruik. Goed afgeregelde onderdelen van de wagen verminderen trouwens de CO2-uitstoot. 

2 Dakkoffers en fietsendragers

Super handig voor je skireis of sportieve uitstapjes waarbij de fiets meegaat. Laat je dakkoffer en fietsendrager niet de hele tijd op je wagen staan. Constructeurs besteedden veel aandacht aan de aerodynamica van je wagen. Daarbij hielden ze geen rekening met allerlei extra’s. Je hoeft die dingen niet eens te kopen. Je huurt ze toch gewoon bij ons. Wij monteren en demonteren en slaan alles bij ons op. Makkelijk toch. 

Om te huren of te kopen.
Bekijk onze handige accessoires.
Onze accessoires ontdekken

3 Korte ritten? Verplaats je anders.

Het grote gemak, je auto nemen voor een snelle boodschap op een steenworp van je deur. Een koude motor verbruikt echter meer dan een warmgedraaide. Een ander transportmiddel zoeken voelt in het begin misschien als een inspanning, maar het geeft je op den duur echt voordelen: je leert genieten van het wandelingetje naar de bakker, je onthaast even en je spaart meer brandstof uit dan je denkt. Win-win dus.

4 Vlotte chauffeur, vlotte stijl?

Aan een verkeerslicht de acceleratie van je wagen tonen. Als een echte autopiloot laat in de remmen gaan, het jaagt je verbruik de hoogte in. Rustig vertrekken, anticiperen op de verkeerssituatie, remmen op de motor … Je verbruik zakt zienderogen. 

5 Airco, say no.

We laten de airco ook draaien als het echt heet is hoor. Maar de eerste kilometers met je ramen open rijden om zo de temperatuur al te laten dalen en dan pas de airco inschakelen, het helpt en bespaart. Je airco altijd het werk laten opknappen doet je verbruik tussen de 5 en 10% stijgen. Reken maar uit. 
De Brabandere barst van de kennis om je optimaal van je wagen te doen genieten. Onderhoud, service, banden … Noem maar op. Geef je wagen de behandeling die hij verdient. Waar voor je geld. 

Je bandenspanning zetten we bij De Brabandere altijd gratis op peil.
Boek een afspraak
We helpen je professioneel en met plezier.