5 tips voor meer veilig winterverkeer

5 tips voor meer veilig winterverkeer

Frank Deboosere kan niet méér gelijk hebben als hij zegt dat je met dit erg wisselvallige herfstweer je rijgedrag moet aanpassen. Daar sta jij voor in. Wij zorgen dat je wagen perfect herfst- en winterklaar staat. Met volgende tips helpen we je al een eind op weg. 

 

1 Zien en gezien worden

Wat voor je schoolgaande kinderen geldt en andere zwakke weggebruikers, geldt ook voor jou. Zien en gezien worden. Je laat je kinderen toch niet de weg op gaan zonder goedwerkende fietsverlichting? Wel, jouw koplampen en andere verlichting hoort even goed te werken. Doen alle lampen het nog? Staan je koplampen correct afgeregeld? Je ergert je vast ook als je verblind wordt door een tegen- of achterligger met slecht afgeregelde lampen. Zeker in de donkere maanden tijdens de ochtend- en avondspits geven slecht afgeregelde lichten problemen, frustraties en ongevallen. Laat jou dit niet overkomen.

Zijn je lampen goed afgeregeld?
 

2 Winterbanden bewijzen hun nut

Temperaturen onder de 7 graden Celsius? Hét moment om je winterbanden weer te laten plaatsen. Die wintersloffen bieden je meer veiligheid en grip op de weg. Natte wegen, gevallen bladeren, spoorvorming … en mocht het gaan sneeuwen, dan zorgt het specifieke profiel voor eenkortere remweg.
Over het belang van een juiste bandenspanning hadden we het eerder al. De juiste bandenspanning in combinatie met winterbanden maakt je tijd onderweg veiliger.
 

3 Sproeivloeistof met antivries

Niet onbelangrijk wanneer het gaat vriezen. Sproeivloeistof met antivries. Kun je makkelijk zelf doen, maar we doen het even vlug voor jou. Het hele jaar door trouwens en altijd met winterklare sproeivloeistof. Hoef je je nooit zorgen te maken. Doe je het zelf, lees dan altijd goed de instructies, want sommige producten vragen om verdund te worden.
Laat je het liever doen? Maak een afspraak, kom langs en rijd zorgeloos weer weg.

Kom maar langs. 

Lang geleden dat je je ruitenwissers met een doekje schoonveegde? Na de schoonmaakbeurt toch nog strepen op je ruit en een slechte waterafvoer? Dan zijn je ruitenwissers aan vervanging toe.
Oh, en als we één advies mogen meegeven: je voorruit ontdooit echt niet sneller door je ruitenwissers te gebruiken. De verleiding is groot om te checken of het aangevroren laagje er al af gaat, maar zo beschadig je je ruitenwissers en verliezen die hun goede eigenschappen.
 

4 Neem je tijd om te vertrekken

Vraag: na een vorstige nacht zijn je ramen aangevroren. Wat doe je? Je auto 20 minuten stationair laten draaien zodat alles ontdooit en je wagen binnenin lekker warm is? Doe dat maar niet meer. Je wagen langdurig laten draaien als die stilstaat, daar kun je voor beboet worden. Om nog maar te zwijgen van het brandstofverbruik, de vervuiling én het storen van je omgeving. 
Onze tip: Maak met een goeie krabber je ramen ijsvrij terwijl je motor draait. Dat mag wel. Je auto warmt trouwens het snelst wanneer je rijdt. Zorg er wel voor dat je ramen niet meer aangedampt zijn. Condens moet verdwenen zijn. Veilige rit.
 

5 Dichtgevroren portieren en koffers

Vastgevroren spiegels die automatisch inklappen bij het sluiten, handgrepen in de deur die vastgevroren zitten … zorg voor een spray die alles losmaakt. Forceer niks.
Portieren en je kofferbak kunnen ook vastvriezen. Een makkelijke manier om dat probleem te verhelpen is om de rubberen afdichtingen van deuren en koffer in te smeren met een fijn laagje, een soort gel of spray hiervoor ontworpen. Zo openen je deuren probleemloos en ga je niks forceren of beschadigen.
 
Je wagen een degelijk nazicht bezorgen voor de winter? Winterbanden plaatsen, verlichting nazien, ruitenwissers controleren … We zetten je wagen picobello om je veiliger in het verkeer te bewegen. Probeer het maar.
Contacteer ons voor een nazicht.
Veilige rit.