5 tips om comfortabel op wintersport te vertrekken met de wagen

5 tips om comfortabel op wintersport te vertrekken met de wagen

1 Safety first – gevarendriehoek en hesjes 


Je wenst het niemand toe, maar altijd kom je wel wagens tegen die met pech langs de kant staan. Zorg ervoor dat je makkelijk bij je gevarendriehoek kunt zonder dat je die zorgvuldig ingeladen bagage voor de helft op straat moet zetten. Een makkelijk te grijpen fluohesje voor elke passagier is een must. En check zeker of er in de landen die je passeert geen extra veiligheidsvoorschriften zijn. Verplichte sneeuwkettingen, minimale profieldiepte van de winterbanden in Duitsland … Informeer je goed.
 

2 Op tijd drinken – dank voor die volle tank 


Wat voor jou geldt, geldt ook voor je wagen. Thuis kun je al eens flirten met het reservelampje van de brandstof, op reis doe je dat beter niet. Je bent immers niet zeker hoe ver je nog verwijderd bent van het volgende tankstation en je kunt het verloop van je traject nog minder inschatten. File, barre weersomstandigheden … Staat je tank op een kwart? Tank, het voorkomt stress aan het hart.


3 Sproeivloeistof in overvloed doet goed 


Vieze voorruiten belemmeren je zicht, vermoeien je ogen … In het buitenland, zeker bij sneeuw en vriesweer, strooit men vaak. Opspattend water, zout en ander vuil, je hebt er op je tocht vaker last van dan bij de verplaatsingen thuis. Je zult vaker sproeien, zorg dus dat je voldoende vloeistof bij je hebt en met een vol reservoir vertrekt. Dat je ruitenwissers zelf in uitstekende staat zijn, dat is een minimum.


4 Het fleecepunt is bereikt 


Rijd je overdag of ’s nachts, maakt niet uit. Neem enkele fleece dekentjes mee. Niemand wil in zijn skipak in de auto zitten en de verwarming constant volle bak is ook niet prettig. Kleed je goed, maar niet overdreven. Een dekentje zorgt voor gezelligheid en warmte. Extra pluspunt: dat dekentje laat de achterbank misschien ook sneller stil- en in slaap vallen.


5 ’t Is stil op de achterbank 


De tijd dat je een boek las op de achterbank of de reiseditie van vier-op-een-rij speelde, die is in veel gevallen voorbij. iPads, Nintendo’s en andere toestellen namen het over. Een stevige powerbank is een godsgeschenk wanneer tablets en zo op hun laatste procentjes energie draaien. Je moet dan ook de auto niet belasten door veel toestellen in het beperkte aantal usb-poorten te proppen. Zeker niet in de file.

Top tips dus die we je gratis meegeven.

Maar er is meer. 

Dat is niet het enige wat we je bij De Brabandere geven. Dakkoffers met dakdragers bijvoorbeeld. Ideaal om veilig voor voldoende bagageruimte te zorgen. Zo’n dakkoffer huur je makkelijk voor de duur van je reis. Voor de rest heb je er geen omkijken naar. Sneeuwkettingen of sneeuwsokken huren of kopen? Kom eens langs. We hebben de juiste set voor jouw banden. In heel wat landen zijn die trouwens verplicht. En de boete weegt niet op tegen de huurprijs. Winterbanden zijn een terechte investering én verplicht in landen waar je mogelijk heen gaat. 
Tot slot kan een onderhoud zeker geen kwaad voor je op wintersport vertrekt. Een bescheiden onderhoud waarbij onze experts extra aandacht hebben voor die punten van de wagen die op wintersport het meest te verduren krijgen. 

De Brabandere laat je in alle veiligheid naar de bergen rijden zodat jij er gezwind vanaf kan glijden. Topdeal, toch?