Ben jij je bewust van de goeie band die we hebben?

Ben jij je bewust van de goeie band die we hebben?

De wenkbrauwen gefronst bij het lezen van deze kop? Terecht. Wij fronsten ook bij het lezen van heel recente onderzoeksresultaten*:

87% van de gecontroleerde banden had niet de juiste bandenspanning.
Het gemiddelde bandenprofiel bedroeg 2,9mm. Bij bedrijfswagens amper 2,2mm.

Bij Banden De Brabandere maken we ons daar zorgen over. We streven naar een minimaal profiel van 2mm voor zomerbanden en 4mm voor winterbanden. Waarom? Dat leggen we je graag uit.
Geen uitleg nodig, maar direct je gratis bandenprofiel en -spanning laten controleren?
Profiteer hier.
 

Vermijd hoge brandstofkosten en erger

De prijzen aan de pomp swingen de pan uit. Daarom is het heus niet nodig om jezelf extra tankbeurten op te leggen door te zachte banden. Een zachte band heeft een groter loopvlak, is breder en ondervindt meer weerstand.  Gevolg? Een hoger verbruik en sneller verslijtend rubber. De kans op een klapband vergroot ook en je stuurt er niet echt scherp mee. Val niet in het andere uiterste door je banden te hard op te pompen. Ook dat heeft meer nadelen dan voordelen. Kortom de juiste bandenspanning is essentieel voor een goed verbruik, een normale slijtage en een veiliger wegligging. 
En wie ons niet gelooft, die vraagt het maar na bij veldrijders en mountainbikers. Een goeie bandenspanning is alles.
 

Bandenspanning controleren?

Graag. En liefst elke 2 maanden. Dit kun je makkelijk bij de meeste tankstations. “Zoveel moeite,” horen we je denken. Absoluut niet! Pomp je banden bij als het nodig is. Je voelt het op de weg en in je portemonnee.
De bandenspanning meet je wanneer de banden koud zijn. De juiste spanning bespaart je geld, extra slijtage en een onveilig stuurgedrag. Zeker wanneer snelle reacties vereist zijn.
 

Onderhoud je banden, ook met ons

In dezelfde controle bleek 9% van de wagens in de voorbije 3 maanden een lekke band te hebben gehad. Oké, dat vertelt ook veel over de staat van ons wegdek, maar da’s net een reden te meer om je banden goed te onderhouden. Je hoorde de Profile radioreclame vast al de voorbije dagen. Maak gebruik van wat we je aanbieden: een gratis profielmeting en bandencontrole. Jij en je wagen hebben er deugd van.
En trouwens, als je er dan toch bent en je weet niet direct wat de ideale bandenspanning is van je auto of waar je de juiste bandenspanning terugvindt, dan helpen we je met veel plezier.
We hebben een goeie band, weet je wel. 

​Genoeg gepraat. Spring snel eens binnen.
Ik kom langs.
 
ps Bij De Brabandere kun je altijd gratis je banden op de juiste druk laten zetten. Alsjeblieft.

*onderzoek uitgevoerd op 27 september 2021 bij 1487 personenauto’s nabij winkelcentra en bioscopen in 11 grote steden in België